Stănescu, Miloș, Dumitru și Asociații

Practica noastră se extinde pe toate domeniile dreptului comercial.Fie că sunteți o companie națională, străină sau multinațională care își desfășoară activitatea în România, vă putem oferi asistență și reprezentare în procedurile de insolvență, litigii și arbitraj, recuperări creanțe, somații de plată, concilieri, revendicări, tranzacții imobiliare și construcții, societăți comerciale și achiziții publice.

Alegându-ne ca parteneri puteți beneficia de experiența noastră bogată și variată acumulată din relația cu clienții actuali, clienți care provin din toate domeniile, de la societăți de talie medie până la bănci și societăți care fac parte din grupuri multinaționale.

Dintre aceștia, cei mai cunoscuți sunt Banca Română pentru Dezvoltare GSG SA, Banca Comercială Română, UniCredit, Anglo-Romanian Bank, S.C. RVA S.A, societăți din cadrul grupului Tender, S.C. Compania Națională de Investiții S.A., S.C. Euroinvest S.R.L, S.C. EUROTYRES Company.

Domenii de Activitate

Oricare este domeniul în care aveți nevoie de ajutorul nostru suntem pregătiți să vă oferim același nivel ridicat de profesionalism și aceeași loialitate prin care am câștigat încrederea clienților noștri și care au dus la formarea și întreținerea unor relații de lungă durată cu aceștia.


INSOLVENȚĂ
Asistarea și reprezentarea persoanelor implicate în procedura insolvenței
Asistarea investitorilor în preluarea societăților comerciale aflate în dificultate sau a activelor acestora


FINANȚE • BĂNCI
Recuperări creanțe • Securizarea creditului
Analiza riscului de credit și a împrumuturilor neperformante
Asistență și reprezentare în vederea obținerii finanțării pentru achiziții
Dezvoltare proiecte imobiliare • Activitatea curentă, Refinanțări

LITIGII
Asistență și reprezentare în litigii comerciale și civile
Asistare în vederea rezolvării disputelor contractuale • Arbitraj • Mediere

PROPRIETATE ȘI CONSTRUCȚII
Asistență și reprezentare în vederea dobândirii de către investitori a dreptului de proprietate asupra imobilelor
Consiliere privind dezvoltarea proprietății și investițiilor
Consiliere în vederea respectării legislației și a reglementărilor
Infrastructură și alte proiecte majore • Achiziții publice • Leasing imobiliar și Concesiuni
 Parteneriate publice și private

Povești de Succes

De-a lungul anilor, am fost implicați în numeroase proiecte mari și ne mândrim că am strâns un număr impresionant de cazuri și povești de succes, un succes cuantificabil în sute de milioane de euro recuperate pentru clienții noștri în diverse dosare de insolvență. Pe larg, despre aceste povești și despre toate eforturile care au stat în spatele lor, ne-ar face plăcere să vă povestim față în față la prima întălnire. Până atunci, iată mai jos câteva exemple de clienți si proiecte în care am fost sau suntem încă implicați:

Reprezentarea societăților comerciale în cadrul acțiunilor de anulare și de recuperare a creanțelor.

Un caz special în cadrul acestei categorii de litigii a fost dosarul privind insolvența SC Republica SA, în care sumele recuperate de firma noastră se ridică la valoarea de cca. 78.000.000 EUR.  Un alt bun exemplu este dosarul privind insolvența SC PSV Company SA,  în care sumele recuperate se ridică la valoarea de cca. 32.500.000 EUR

Reprezentarea diferitelor societăți bancare în dosare de insolvență.

Am avut peste 200 asfel de dosare de insolvență care s-au aflat pe rolul Tribunalelor din raza majorității Curților de Apel din țară. Sumele recuperate în aceste dosare depășesc valoarea de 60.000.000 EUR.

Reprezentarea unei bănci în procedura de insolvență a Beyler SA Galați.

Acest dosar este special pentru noi pentru că ne-am văzut confruntați cu o problemă deosebită și anume de a stabili dacă, în condițiile vechiului cod civil, o ipotecă instituită asupra unui teren se întinde și asupra construcțiilor viitoare care nu sunt încă finalizate și intabulate în cartea funciară. Curtea de Apel Galați a stabilit în mod irevocabil că ipoteca băncii se întinde și asupra construcțiilor nefinalizate (menționăm faptul că nu era vorba despre un credit ipotecar). De asemenea, s-a propus un plan de reorganizare prin care activul finanțat de către bancă să fie preluat în contul creanței.

Reprezentarea unui investitor străin în procedura de insolvență a Nicolina SA Iași.

În cadrul acestui dosar, clientul nostru a dobândit, într-o primă fază, controlul asupra masei credale urmat de achiziționarea activelor societății.

Reprezentarea unei bănci în procedura de insolvență a Nord Servicii Hoteliere S.R.L.

Ce este deosebit la acest dosar este faptul că am reușit menținerea băncii ca și creditor garantat pentru întreaga creanță, deși acest lucru a fost contestat de către debitoare. Mai mult decât atât, debitoarea, prin societăți interpuse, s-a înscris la masa credală cu sume depașind echivalentul a 12.000.000 EUR (suficient ca să depășească creanța băncii care era de aproximativ 11.000.000 EUR) constând, în principal, în penalități. Scopul era unul evident: controlul asupra procedurii. Cu toate acestea, am reușit să obținem anularea actelor din care rezultau creanțele respective și, implicit, îndepartarea acestora din tabelul de creanțe. În aceste condiții, banca a putut controla în întregime procedura de insolvență și și-a putut, astfel, impune strategia.

Reprezentarea unei bănci în procedura de insolvență a Centia Equity Management

La data la care am fost angajați, banca urma să primească, conform planului de reorganizare propus de către debitoare, mai puțin de un sfert din creanța sa. Odată ce am început să lucrăm, am reușit prorogarea votării planului de reorganizare propus de către debitoare. Apoi am contestat evaluarea întocmită în cauză, instanța dispunând efectuarea unei noi expertize. Noua evaluare a arătat că bunurile garanție a băncii se apropiau de valoarea creanței băncii. Acest dosar s-a finalizat printr-o înțelegere în urma căreia banca și-a recuperat în întregime creanța (pentru o parte din creanță a primit bani, iar pentru o parte a primit anumite imobile).