Stănescu, Miloș, Dumitru și Asociații

Cu profund regret, avocații SMDA anunță dispariția prematură a partenerului fondator av. ARIN OCTAV STĂNESCU.

 

Pentru noi toți, Arin Stănescu a fost in primul rând, un mentor. Deși cunoscut publicului larg mai ales din postura de Președinte al Uniunii Naționale a Practicienilor în insolvență din România, fiind cel care, cu pasiune și devotament a pus bazele acestei profesii și a adus-o la ceea ce este astăzi – un reper în cadrul profesiilor liberale – Arin Octav Stănescu a fost deopotrivă un mare avocat.

Avocatura de bară a fost și a ramas pentru el întâia și marea lui iubire, chiar dacă a excelat prin harul său vizionar incontestabil ca practician în insolvență.

Inteligent și sclipitor, avocatul Arin Stănescu avea talentul de a exprima succinct, clar și precis ceea ce trebuia punctat.

Ne-a învățat să ne exprimăm poziția cu demnitate în instanță, să nu ne lăsăm dominați de emoția momentului pentru a nu ne jigni adversarii, să avem generozitatea de a înțelege și perspectiva acestora, să rămânem calmi și lucizi pentru a ne putea susține în mod coerent și convingator pledoaria.

Detașarea cu care putea să își susțină ideile și lipsa oricăror patimi gratuite îi scoteau la iveală o altă calitate, un simț al umorului fin și pătrunzător, caracteristic oamenilor înnobilați spiritual.

Dar cel mai important, conștient de faptul că avocatura este o profesie cu o importantă misiune socială și istorică, avocatul Arin Stănescu și-a exprimat opiniile în mod tranșant, onest și fără echivoc atunci când a crezut și a simțit că valorile profesiei lui de suflet ar putea fi afectate.

Spirit liber și nonconformist, a spus întotdeauna ceea ce gândește, îndemnându-ne să credem că Dreptul înseamnă Principii iar pentru a putea salva principiile, adevărul trebuie spus mai ales atunci  când mulți se feresc să o facă.

Pentru tot ce a însemnat Avocatul dar mai ales, Omul – Arin Stănescu în devenirea noastră ca profesioniști, îi  vom rămâne veșnic recunoscători.

Maitre, căci așa vei rămâne pentru noi, vei fi mereu în sufletele noastre.

Dumnezeu să te aibă în pază și să-ți ocrotească sufletul!